Budgetspel

Het budgetspel, een educatief spel vol tips en verrassingen over omgaan met budget!

Het spel laat jongeren nadenken over hun eigen beleving van budget, aankopen, schulden,… en geeft hen inzicht in de kosten die ze zullen hebben als ze de stap naar een zelfstandig leven zetten. Het spel is gericht op leerlingen uit het 5de, 6de en 7de jaar secundair onderwijs en is geschikt voor alle studierichtingen.

Het budgetspel bestaat uit drie onderdelen:

Het eerste onderdeel is het stellingenspel, waarbij er aan de hand van stellingen een gesprek gevoerd kan worden over budget, geld en schulden. Het doel hiervan is stil te staan bij de eigen beleving van budget, aankopen en schulden.

Het bordspel biedt inzicht in de verschillende kosten die er zijn als iemand op eigen benen komt te staan. Opnieuw krijgen spelers hier de kans om hun eigen bestedingsgedrag en visie op budget te bespreken.

Tijdens de nabespreking wordt er teruggeblikt op het verloop van het spel en bespreekt men in groep wat opvallend, moeilijk of interessant was tijdens het spelen van het spel.

Regelmatig worden er workshops georganiseerd voor leerkrachten en hulpverleners die met jongeren willen werken rond budget. Tijdens deze workshop leren ze het spel kennen en leren we ze het spel goed te gebruiken zodat zij het met hun leerlingen kunnen spelen.

Het budgetspel is een initiatief van BIZ Limburg.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.